Książka użytkowania i pielęgnacji Frigidaire Faa055t7a3 oferuje użytkownikom wszystkie informacje, których potrzebują do prawidłowego użytkowania, pielęgnacji i serwisowania urządzenia. Podręcznik zawiera informacje na temat bezpieczeństwa, instrukcje dotyczące ustawiania pracy, a także wskazówki dotyczące konserwacji i przechowywania. Dodatkowo zawiera również wskazówki dotyczące rozwiązywania problemów. Książka użytkowania i pielęgnacji Frigidaire Faa055t7a3 jest niezbędnym narzędziem dla wszystkich, którzy chcą korzystać z urządzenia w sposób zgodny z przeznaczeniem.
Ostatnia aktualizacja: Książka użytkowania i pielęgnacji Podręcznik Frigidaire Faa055t7a3
Drogi Użytkowniku,
klikając przycisk „AKCEPTUJĘ” zgadzasz się, aby serwis Ceneo. pl sp z. o. i jego Zaufani Partnerzy przetwarzali Twoje dane osobowe zapisywane w plikach cookies lub za pomocą podobnej technologii w celach marketingowych (w tym poprzez profilowanie i analizowanie) podmiotów innych niż Ceneo. pl, obejmujących w szczególności wyświetlanie spersonalizowanych reklam w serwisie Ceneo. pl.
Wyrażenie zgody jest dobrowolne. Wycofanie zgody nie zabrania serwisowi Ceneo. pl przetwarzania dotychczas zebranych danych.
Wyrażając zgodę, otrzymasz reklamy produktów, które są dopasowane do Twoich potrzeb. Sprawdź Zaufanych Partnerów Ceneo. pl. Pamiętaj, że oni również mogą korzystać ze swoich zaufanych podwykonawców.Informujemy także, że korzystając z serwisu Ceneo. pl, wyrażasz zgodę na przechowywanie w Twoim urządzeniu plików cookies lub stosowanie innych podobnych technologii oraz na wykorzystywanie ich do dopasowywania treści marketingowych i reklam, o ile pozwala na to konfiguracja Twojej przeglądarki. Jeżeli nie zmienisz ustawień Twojej przeglądarki, cookies będą zapisywane w pamięci Twojego urządzenia. Więcej w Polityce Plików Cookies.Więcej o przetwarzaniu danych osobowych przez Ceneo. pl, w tym o przysługujących Ci uprawnieniach, znajdziesz tutaj.Więcej o plikach cookies, w tym o sposobie wycofania zgody, znajdziesz tutaj.Pamiętaj, że klikając przycisk „Nie zgadzam się” nie zmniejszasz liczby wyświetlanych reklam, oznacza to tylko, że ich zawartość nie będzie dostosowana do Twoich zainteresowań.
Nie zgadzam się
Opis
Książka pt. „Stomia – prawidłowe postępowanie chirurgiczne i pielęgnacja” pod redakcją Tomasza Banasiewicza, Piotra Krokowicza i Marka Szczepkowskiego to wyjątkowe, interdyscyplinarne dzieło poświęcone problemom stomii. Autorzy – lekarze chirurdzy, urolodzy, gastroenterolodzy, lekarze rodzinni, psycholodzy kliniczni, pielęgniarki stomijne oraz pacjenci zorganizowani w POL-ILKO – tworzą zespół o najwyższych kompetencjach, upoważniających do pisania na tematy związane ze stomią. Informacje zawarte w książce obejmują wiedzę i wieloletnie doświadczenia własne Autorów, co stanowi o jej szczególnej wartości.
Kompleksowa opieka nad pacjentem ze stomią to temat niezwykle ważny i wciąż aktualny. Obecnie przetoki stanowią jeden z etapów leczenia lub są wytwarzane celowo dla ratowania życia. W książce Czytelnik znajdzie m. in. zagadnienia dotyczące:: wskazań do wyłonienia stomii, technik chirurgicznych i wykonywania stomii, zaopatrzenia sprzętowego, opieki pooperacyjnej i pielęgnacji, powikłań wczesnych i późnych.
– Mamy wielką nadzieję, że opracowanie to będzie kolejnym krokiem, by „oswoić” stomię i przybliżyć najważniejsze kwestie medyczne z nią związane – mówią Autorzy książki.
Szczegóły produktu
14548
9788379880492
978-83-7988-049-2 Opis
- 1. Historia stomii
2. Historia opieki stomijnej
3. Epidemiologia
4. Wskazania do wyłonienia stomii
5. Przygotowanie pacjenta do wyłonienia stomii
6. Techniki chirurgiczne wykonywania stomii jelitowych
7. Wczesna opieka pooperacyjna nad pacjentem ze stomią
8. Powikłania wczesne
9. Pielęgnacja stomii
10. Zaopatrzenie sprzętowe
11. Powikłania późne
12. Odtworzenie ciągłości przewodu pokarmowego
13. Przepuklina w miejscu po stomii
14. Specyfika urostomii
15. Przetoki odżywcze
16. Stomia w leczeniu zaburzeń czynnościowych przewodu pokarmowego
17. Stomia jako element kompleksowego leczenia pacjentow po urazach jelit
18. Stomia protekcyjna – wskazania i wspołczesne poglądy
19. Specyfika stomii u dzieci i młodzieży
20. Specyfika stomii u chorych operowanych z powodu choroby uchyłkowej
21. Rola lekarza rodzinnego w opiece nad chorymi ze stomią
22. Psychologiczne problemy pacjentow ze stomią
23. Rola pielęgniarki stomijnej
24. Rola stowarzyszeń pacjentow w opiece nad chorymi ze stomią
25. Zalecenia dietetyczne dla chorych ze stomią
26. Wybrane problemy pacjentow ze stomią w aspekcie życia seksualnego
27. Ciąża i poród u kobiet ze stomią
28. Wykonywanie innych procedur operacyjnych u chorych ze stomią
29. Check-lista w chirurgii kolorektalnej
Podsumowanie
Betonowanie i pielęgnacja betonu Podręcznik - Outlet
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik budownictwa realizujący treści z zakresu kwalifikacji B. 16. Wykonywanie robót zbrojarskich i betoniarskich – B. 4. Układanie i zagęszczanie mieszanki betonowej oraz pielęgnacja świeżego betonu. W książce omówiono m. in. rodzaje deskowań, sposoby zagęszczania mieszanki betonowej, metody przyspieszania dojrzewania świeżego betonu, sposoby pielęgnacji świeżego betonu, obmiar robót związanych z układaniem i zagęszczaniem mieszanki betonowej oraz pielęgnacją świeżego betonu. Zaprezentowano ogólne zasady kontroli jakości mieszanki betonowej i betonu. Na końcu rozdziałów i działów znajdują się pytania, dzięki czemu uczeń może sprawdzić nabyte wiadomości.
- Kategorie:
- Książki »
Publikacje akademickie » Nauki techniczne » Technika » Budownictwo Materiałoznawstwo Podręczniki szkolne » Liceum i technikum » Podręczniki: Liceum i Technikum klasy 1-4 » Przedmioty zawodowe Szkoła branżowa I stopnia Publikacje specjalistyczne » Budownictwo Materiałoznawstwo Język wydania:polskiISBN:9788302136276EAN:9788302136276Liczba stron:166Wymiary:17. 0x24. 0cmWaga:0. 27kgKlasyfikacja edukacyjna: - Liceum i Technikum »
- Liceum Ogólnokształcące 1-4 »
- Przedmioty zawodowe »
- podręcznik Nr MEN:2013
Sposób dostarczenia produktu fizycznego
Sposoby i terminy dostawy:
Ważne informacje:
Czas oczekiwania na zamówiony towar = czas wysyłki produktu + dostawa przez przewoźnika